Prin acest proiect promovăm zonele cu valoare istorică, etnografică sau naturală cât și pe cei care duc mai departe sau scot la lumină aceste valori. Considerăm munca acestora vitală pentru existența noastră ca națiune prin urmare efortul lor trebuie recunoscut și rezultatele lor mediatizate prin orice mijloace.

Eforturile noastre se desfășoară pe mai multe direcții principale:
  1. Creșterea interesului populației asupra zonelor cu valoare istorică, etnografică sau naturală prin promovarea turismului în zonele respective.
  2. Identificarea persoanelor care se ocupă cu păstrarea sau cercetarea tradițiilor sau istoriei zonelor amintite și mediatizarea activității și rezultatelor acestora.
  3. Crearea de comunități locale care să-și concentreze eforturile pentru păstrarea sau cercetarea tradițiilor sau istoriei zonelor amintite.
  4. Identificarea persoanelor dispuse să sprijine prin diverse mijloace sau acțiuni aceste comunități și mediatizarea activității și rezultatelor acestora.

Agenda Străjerilor

Zona Mureșului Superior - Străjerii Rafila și Mihai Moldovan vă invită sa sărbătoriți alaturi de idiceni "Vara Arhanghelilor" la Idicel, jud Mureș ( detalii...).

Ce am făcut până acum

A fost lansat proiectul în comuna Gârda de Sus județul Alba ( detalii...).
A fost constituită "Zona Gârda de Sus" (detalii...).    
A fost constituită "Zona Arieșeni".(detalii...)  
A fost constituită "Zona Sarmizegetusa".(detalii...)  
A fost constituită "Zona Mureșului Superior".(detalii...)