semnvizual-128x127
Proiecte

Revigorarea respectului de sine al românilor

Mândria națională și respectul de sine al românilor trebuie readuse la nivelul normal și natural după exacerbarea forțată din timpul regimului totalitar și depresia post-decembristă. Cetățenii României trebuie să se simtă mândri că sunt români pentru ceea ce fac și posedă în prezent. Incurajăm creșterea nivelului de conștientizare și promovare a valorilor reale, atât personale cât și naționale.

De-a lungul timpului românii au cunoscut perioade de exaltare sau perioade în care s-au simțit copleșiți. De cele mai multe ori aceste stări nu au avut la bază motive reale ci au fost provocate de modul în care anumite informații evenimente au fost prezentate, ascunse sau trecute cu vederea.

Pe de altă parte întotdeauna românii au privit "dincolo" și și-au dorit să copieze modul de viață de acolo. "Dincolo" însemnând "Orient" sau "Occident" în funcție de conjunctura istorică.

"Construirea unui homo sovieticus român nu se putea realiza fără rescrierea valorilor naționale tradiționale. (...) După douăzeci și cinci de ani sub Ceaușescu, majoritatea românilor, precum și observatorii străini ajunseseră să creadă că țesutul social și cel biologic al poporului român este atât de vătămat, încât vor trebui câteva generații pentru ca el să se refacă" - Vlad Georgescu

Pentru a-și găsi locul în Europa și în lume și pentru a se putea autoevalua corect românii trebuie să aibă acces la informația completă și nealterată, indiferent dacă e vorba de cunoașterea trecutului sau cunoașterea altor civilizații.

Prin intermediul acestui proiect ne propunem să oferim aceste informații pentru ca românul să hotărască în deplină cunoștință de cauză cine a fost, cine este și ce poate deveni.

Cunoașterea istoriei României și a vecinilor

Obiective:

Conștientizarea impactului evenimentelor corelate, externe sau interne, asupra parcursului dezvoltării națiunii române, pentru a putea recunoaște anumite tipare posibile consecințe ale evenimentelor recente.

Acentuarea diferențelor în ceea ce privește nivelului de dezvoltare a diverselor naținuni în paralel cu prezentarea progresului tehnic din epocă.

Înregistrarea evenimentelor recente (ce nu fac încă obiectul istoricilor) pentru a nu fi uitate.

Citește mai departe...

Ordinul Străjerii Munților

Obiective: 

Sprijinirea păstrătorilor de tradiții și obiceiuri strămoșești prin crearea de legături directe între aceștia și persoanele intereseate de rezultatul muncii lor.

Crearea premiselor dezvoltării zonelor arhaice într-o manieră organizată, în favoarea locuitorilor acestor zone, conform principiilor sustenabilității.

Citește mai departe...