Campania "Să ne cunoaștem Istoria Neamului" este rezultatul nevoii stringente de a acoperi lipsa acută de informare, a cetățenilor în general și a tinerilor în special, în ceea ce privește evenimentele care s-au întâmplat sau se succed cu repeziciune în jurul nostru.
Cunoașterea evenimentelor trecute constituie baza înțelegerii evenimentelor prezentului. Chiar dacă nu vom reține datele exacte e bine să remarcăm sincronizarea anumitor evenimente atât în plan intern cât și internațional.
campania se înscrie în strategia generală URR NET de selectare și formare a viitoarei elite românești.
Desfășurarea campaniei:
Etapa 1 - Concursul cu Premii "Să ne cunoaștem Istoria Neamului" Etapa 2 - Crearea pe site-ul URR NET a unui index online de evenimente istorice care să facă legătura între INTERNET și literatura de specialitate tipărită
În cadrul concursului "Să ne cunoaștem Istoria Neamului" participanții vor trebui să citească una sau mai multe cărți din bibliografia recomandată și să introducă evenimentele identificate într-o formă succintă într-un formular online.
La finalul perioadei alocate introducerii datelor acestea se vor valida iar pentru fiecare eveniment valid introdus se va acorda un punct. Pentru evenimentele care nu le-a mai introdus nici un alt concurent se va acorda un bonus. Participanții care se clasează pe primele trei locuri, dacă îndeplinesc condițiile impuse de regulament, vor primi unul dintre cele trei premii.
În prezent campania este închisă. Nu se mai acceptă înscrieri.
Decizie
Datorită faptului că situația în care avem un singur câștigător, nu a fost prevazută explicit în regulament în cadrul URR NET am hotărât continuarea concursului în baza art.2.3 din regulamentul concursului:
" În cazul în care nici un participant nu se înscrie sau nici un participant nu întrunește criteriile minimale de acordare a premiilor se va stabili o singură dată un nou termen pentru încheierea campaniei ce va fi anunțat prin intermediul site-ului URR NET www.urrnet.ro."
Astfel câștigătorului de drept al primei perioade a concursului i se va înmâna premiul I. Celelalte premii, respectiv II și III, rămân în concurs și vor fi înmânate celor care vor avea punctajul cel mai mare și va îndeplini toate criteriile prevăzute de regulament la sfârșitul perioadei a doua.
Toți participanții la prima perioadă își vor păstra evenimentele introduse având astfel un avantaj la debutul perioadei următoare, concursul fiind însă deschis și pentru alți participanți care vor să se înscrie în continuare. Punctajele participanților la prima perioadă nu vor fi publicate pentru a păstra competiția deschisă. Câștigătorul desemnat în prima perioadă nu mai poate concura în a doua perioada. Dacă la sfârșitul perioadei a doua nu va fi cel puțin un concurent care să îndeplinească toate condițiile pentru acordarea premiului II respectiv III, concursul se va încheia premiilor urmând să li se dea altă utilizare.
Participanți
Pot participa la concurs toți elevii din ciclul liceal din licee, colegii, grupuri școlare și școli de arte și meserii conform cu lista de unități de învățământ agreată: Lista unități învațământ
Perioada de desfășurare
Concursul se va desfășura în perioada 20 Septembrie 2014 - 19 Decembrie 2014. Se vor lua în considerare evenimentele introduse până la data de: 12 Decembrie 2014. Câștigătorii vor fi afișați pe site-ul URR NET în data de: 15 Decembrie 2014. Premiile vor fi înmânate câștigătorilor până la data finalizării concursului 19 Decembrie 2014.
Actualizare:
Datorită faptului ca la sfârșitul perioadei stabilite inițial nu s-au putut acorda toate premiile s-a hotărât extinderea perioadei de desfășurare.
Pentru perioada a doua se vor lua în considerare evenimentele introduse până la data de: 15 Martie 2015.
Mod de desfășurare a concursului
În cadrul procesului de înregistrare fiecare participant va primi acces la formular online unde va introduce evenimentele identificate în bibliografia recomandată.
La sfârșitul perioadei alocate introducerii datelor se vor număra evenimentele care corespund condițiilor de valabilitate (vezi Reguli introducere date...).
Primii 3 clasați for fi premiați cu unul din premiile puse la dispoziția concursului (vezi premiile concursului...).
Premii
Premiul I, 1 bucată Tabletă Apple iPad Air, Cellular, 64GB, 4G, Space Grey, data achiziției 28-08-2014 (Actualizare: Adjudecat de către Ujică Alexandra, eleva la Colegiul Național "Unirea" Tg Mureș)
Premiul II, 1 bucată Tabletă Samsung Galaxy Note N8000 10.1", 16GB, Wi-Fi, 3G, Android 4.0, Deep Gray, data achiziției 30-08-2014
Premiul III, 1 bucată eBook Reader Pocketbook Touch Lux 2, Gri, data achiziției 28-08-2014
Regulamentul Concursului
Regulamentul campaniei poate fi consultat aici: Regulament Oficial
Bibliografie recomandată
Istoria românilor„Istoria Romanilor în secolul XX”, Ioan Scurtu, Gheorghe Buzatu, Ed. Paideia, 1999;
„O istorie sinceră a poporului român”, Florin Constantiniu, Ed. Univers Enciclopedic Gold, 2014;
„România 1866-1947”, Keith Hitchins, Ed. Humanitas, 2013;
„Românii 1774-1866”, Keith Hitchins, Ed. Humanitas, 2013;
„Istoria Românilor”, Academia Romana, Ed. Enciclopedică, 2010-2013 Vol. 1-10;
„Istoria românilor de la origini pînă în zilele noastre”, Vlad Georgescu, Ed. Humanitas, 1992 , München, 1984;
„Istoria României în date”, Dinu C. Giurescu, Ed. Enciclopedică, 2003;
„O istorie a românilor”, Ion Bulei, Ed. Meronia, 2012;
„Românii în secolele XIX-XX. Europenizarea”, Ion Bulei, Ed. Litera, 2011;
„România in istoria Europei”, Titu Georgescu, Ed. Holding Reporter, 1997;
„România în Sud Estul Europei”, Editura politică, 1979;
„Istoria Basarabiei", Ion Nistor, Ed. Humanitas, 1991;
„Diplomația europeană în epoca modernă“, N. Chiachir şi Gh. Bercan, Ed. Stințifică și Enciclopedică, 1984;
„Reflectarea istoriei universale în istoriografia românească. Bibliografie selectivă”, Ştefan Ştefănescu (coord.), Ed. Academiei, 1986;
„Istoria Lumii, Din preistorie până astăzi”, Imanuel Geiss, Ed. ALL Educational, 2012;
„Istoria lumii în date”, Horia C. Matei, Ed. Eciclopedică, 1972.;
„Atlas de Istorie Mondială” , Hermann Kinder / Werner Hilgemann, Ed. Rao, 2001;
„Europa modernă“, P. Pantoux, Ed. Dacia, 1997;
„Istorie universală”, Larousse, Ed. Univers Enciclopedic, 2006;
„Introducere in istoria relaţiilor internaţionale”, Ennio di Nolfo, Ed. All, 2006;
„Istoria secolului XX“, Bernstein, Serge şi Pierre Milza, Ed. All, 1998;
„Istoria Europei“, Bernstein, Serge şi Pierre Milza, Institutul European, 1998;
Raspândește vestea mai departe
Descarcă afișul campaniei aici